Heel vroeg begon Else met zingen. Haar eerste optreden was op vierjarige leeftijd, midden in een kapsalon in haar geboortedorp waar ze het nummer ‘Nikita’ van Elton John woordelijk meezong en performde. Als tienjarig/twaalfjarige zong ze in het kinder- jeugdkoor ‘De Notendop’ en deed vele solopartijen. Op haar zestiende zong ze voor het eerst bij een band onder de naam ‘The Attic’. Hiermee heeft ze vele optredens gedaan en een cd opgenomen met eigen werk. De liefde voor muziek liet haar niet meer los.

Bad Candy

Op haar 18e tekent Else een platencontract bij EMI en maakt dan 3 jaar lang als leadzangeres deel uit van de meidenband BAD CANDY. Een album opgenomen in Zweden, 3 singles, 3 videoclips, een top 10 hit, tours door Nederland en Duitsland, het voorprogramma van Pink! In de HMH en vele optredens bij radio- en tv stations als o.a. Radio 538, 3FM, MTV, TMF, FOX KIDS volgde.

Conservatorium

Na deze onstuimige periode met commerciële muziek verlangde ze terug naar de schoolbanken en had ze behoefte aan verdieping op muzikaal vlak. Tot haar grote vreugde werd ze toegelaten tot het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hier volgde ze zanglessen bij o.a. Floor van Zutphen (backing vocale The Wild Romance – Herman Brood). In 2014 studeerde ze af als docerend en uitvoerend musicus. Deze stap heeft haar veel goeds gebracht: vele optredens, zingen in de soulband ‘Soul-XS’ en samenwerken met vele talentvolle muzikanten.

Zangeres

Momenteel focust ze zich op zingen in de band Xclusive.  Daarnaast zingt ze op bruiloften en andere bijzondere gelegenheden. Dit doet ze als duo samen met een gitarist. 

Zij brengt de specialisatie ‘jazz’ mee, en heeft ook veel ervaring in de popmuziek. Daarnaast kan ze je helpen bij het voorbereiden op een toelatingsexamen van muziekvakopleiding, bijvoorbeeld het conservatorium. Ze gaat dan samen met jou aan de slag met muziektheorie en gehoortraining, zodat je goed voorbereid bent op je toelatingsexamen. 

Zangles Groningen

Else past supergoed in ons team; zowel bij Zangles Friesland als Zangles Groningen. Op beide locaties geeft zij zanglessen.

Zij brengt haar specialisatie ‘jazz’ mee, maar heeft ook genoeg ervaring met popmuziek. Else kan jou helpen het beste uit je stem te halen.

Wij zijn ontzettend blij met Else in ons coachingsteam!

Else kan je helpen om het beste uit jezelf te halen, jouw unieke stemgeluid is er namelijk al!

Waar geeft Else les?

Else Schreur geeft les op:

– Folkingestraat 30E, 9711 JX Groningen