Heel vroeg begon Else met zingen. Haar eerste optreden was op vierjarige leeftijd, midden in een kapsalon in haar geboortedorp waar ze het nummer ‘Nikita’ van Elton John woordelijk meezong en performde. Als tienjarig/twaalfjarige zong ze in het kinder- jeugdkoor ‘De Notendop’ en deed vele solopartijen. Op haar zestiende zong ze voor het eerst bij een band onder de naam ‘The Attic’. Hiermee heeft ze vele optredens gedaan en een cd opgenomen met eigen werk. De liefde voor muziek liet haar niet meer los.

Bad Candy

Op haar 18e tekent Else een platencontract bij EMI en maakt dan 3 jaar lang als leadzangeres deel uit van de meidenband BAD CANDY. Een album opgenomen in Zweden, 3 singles, 3 videoclips, een top 10 hit, tours door Nederland en Duitsland, het voorprogramma van Pink! In de HMH en vele optredens bij radio- en tv stations als o.a. Radio 538, 3FM, MTV, TMF, FOX KIDS volgde.

Conservatorium

Na deze onstuimige periode met commerciële muziek verlangde ze terug naar de schoolbanken en had ze behoefte aan verdieping op muzikaal vlak. Tot haar grote vreugde werd ze toegelaten tot het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hier volgde ze zanglessen bij o.a. Floor van Zutphen (backing vocale The Wild Romance – Herman Brood). In 2014 studeerde ze af als docerend en uitvoerend musicus. Deze stap heeft haar veel goeds gebracht: vele optredens, zingen in de soulband ‘Soul-XS’ en samenwerken met vele talentvolle muzikanten.

Singer-songwriter en zangcoaching

Momenteel focust ze zich op het schrijven van haar eigen muziek. Haar eerste single ‘Caught in Confusion’ is uitgebracht en ze werkt aan het maken van een EP. Ze schrijft Nederlandstalige popliedjes met catchy melodieën en soms schurende teksten. www.elseschreur.nl

Daarnaast zingt ze op feesten en bijzondere gelegenheden. Verder vindt ze het fantastisch om haar passie voor zingen ook over te brengen op anderen in haar werk als zangcoach.

Zangles Groningen

Else past supergoed in ons team; zowel bij Zangles Friesland als Zangles Groningen. Op beide locaties geeft zij zanglessen.

Zij brengt haar specialisatie ‘jazz’ mee, maar heeft ook genoeg ervaring met popmuziek. Daarnaast schrijft zij haar eigen songs en kun je dus ook met je songwriters-vragen bij haar terecht.

Wij zijn ontzettend blij met Else in ons coachingsteam!

Else kan je helpen om het beste uit jezelf te halen, jouw unieke stemgeluid is er namelijk al!

Waar geeft Else les?

Else Schreur geeft les op:

– Folkingestraat 30E, 9711 JX Groningen