Al op jonge leeftijd was Jesse veel bezig met muziek en wilde ze graag leren gitaar spelen. Toen ze 7 jaar was, was ze oud genoeg om met gitaarlessen te beginnen en dat heeft ze toen ook gelijk gedaan.

 

Jesse

Tot en met haar 18e heeft ze gitaarles gehad bij Bas van den Toren (Höllenboer). Naast het gitaar spelen, vond Jesse zingen ook altijd erg leuk. Gedurende haar middelbare school periode heeft ze het zingen met gitaar spelen gecombineerd en speelde ze in verschillende pop- en rockbandjes.

Toen ze begon met studeren aan de opleiding Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede, begon Jesse een steeds grotere passie te ontwikkelen voor het zingen. De keuze om na haar bachelor te beginnen aan de opleiding tot Estill Master Trainer bij Estill Voice Training, was dan ook een hele logische stap. In oktober 2018 heeft ze deze opleiding afrond.

Zangles geven

De aflopen 10 jaar heeft Jesse veel les gegeven op verschillende muziekscholen in Twente en Salland, bij haar eigen muziekschool in Raalte en momenteel ook bij haar lespraktijk in Haren. Zingen is voor haar iets bevrijdend en verbindend. Dat draagt ze graag aan iedereen over, ongeacht de leeftijd, muziekstijl of het niveau; iedereen op zijn/haar eigen manier.

De zanglessen zijn voor beginners en gevorderden en in allerlei muziekstijlen als pop, rock, klassiek en musical. Je kunt dus altijd zingen wat bij jou past. Vanuit jouw muziekkeuze gaan we samen aan de slag met oefeningen, waardoor je steeds beter leert zingen en je eigen stem goed leert kennen.

Estill Voice Training

In de lessen wordt gebruikt gemaakt van de internationale zangsysteem Estill Voice Training (EVT). EVT maakt je bewust van je stemgebruik, leert je op een overzichtelijke manier hoe de stem in elkaar zit en biedt eenvoudige, herkenbare oefeningen. Met deze handvaten kun je gericht het stemgeluid creëren dat jij graag wilt.
Naast zangtechnische aspecten wordt er ook aandacht geschonken aan o.a. interpretatie, articulatie en houding.

UVS

Momenteel is Jesse bezig met de opleiding tot Universal Voice Master Teacher, aan het Universal Voice Institute. Het Universal Voice System (UVS) maakt o.a. gebruik van 4 stemkarakters: Speech, Belt, Whisper en Classical. Het brengt de klank terug naar een eenvoudig systeem dat voor iedereen te begrijpen is en doeltreffend werkt. Hierdoor kun je effectief het maximale uit je stem halen.

Zingen is heel bevrijdend en verbindend voor mij. Dat draag ik graag aan iedereen over, ongeacht de leeftijd, muziekstijl of het niveau; iedereen op zijn/haar eigen manier!

Jesse Oosterwechel

Iedereen kan leren zingen

Jesse Oosterwechel

Zangles Groningen

Jesse geeft voor zowel Zangles Friesland als Zangles Groningen zanglessen.

Naast het haar studie aan het Conservatorium, behaalde Jesse ook haar diploma tot master trainer EVT. Dit brengt haar veel ervaring en extra ‘bagage’ om iedere zangleerling goed te kunnen helpen in de les.

Wij zijn ontzettend blij met Jesse in ons coachingsteam!

Waar geeft Jesse les?

Jesse Oosterwechel geeft les op:

– Kerklaan 30D, 9751 NN Haren