Jessica zingt al zo lang als zij zich kan herinneren. Dit begon aan de piano bij haar beide opa’s en al snel zong zij in haar eerste kinderkoor. Op haar tiende kwam ze in aanraking met musical en daar heeft ze nooit meer afscheid van genomen. Inmiddels is ze werkzaam bij verschillende musicalverenigingen als zangdocent én blijft ze zelf als hobby zingen en spelen bij een musicalgroep in Groningen.

Opleiding

Jessica heeft altijd getwijfeld waar ze het liefst in uit wilde blinken. Zangeres of juf zijn. Uiteindelijk heeft ze deze twee opties gecombineerd door de Pabo af te ronden. Daarnaast is ze altijd blijven zingen.

Als juf merkte ze dat ze extra tijd had om van haar hobby haar werk te maken. Van 2011 tot 2020 gaf ze zanglessen bij een musicalgroep in Eelde en sinds 2017 geeft ze ook thuis privéles onder de naam ‘Vocal Floor’.

Toen ze hier meer bekwaam in wilde worden met een duidelijke methodiek als achtergrond, was daar in september 2017 het Universal Voice System. Dit gaf haar de extra kennis die ze nog wilde verkrijgen over de stem in het algemeen en maakte haar een nog betere zangeres en zangdocent.

In juni 2020 behaalde zij haar diploma als Universal Voice Teacher. Nu kan ze haar twee passies, lesgeven en zingen, combineren.

Iedereen die kan praten, kan ook zingen

Jessica Floor

Iedereen die kan praten, kan ook zingen

Jessica Floor
Dit lijkt nogal een gewaagde uitspraak, maar ik sta hier 100% achter.
Ik geef les volgens het Universal Voice Systeem (UVS). Hierin staan vier stemkarakters centraal: Speech, Belting, Whisper en Classical. Deze stemkarakters zijn gebaseerd op de meest voorkomende manieren van communiceren: spreken, roepen, fluisteren en zingen. Wanneer je dit sprekend kunt, kan je dit dus ook zingend!

Let even goed op vanaf 1.27 😉

Let even goed op vanaf 11.45 😉

Waar geeft Jessica les?

Zangles Groningen

Jessica begon bij Zangles Groningen als inval-zangcoach omdat één van de andere zangcoaches met zwangerschapsverlof ging.

Van beide kanten was er meteen enthousiasme en dus was de zoektocht naar een nieuwe zangcoach niet zo lastig 😉

Jessica Floor geeft les op:

– Verlengde Hereweg 83a te Groningen