Stel je eens voor; een week lang zingen onder de Franse zon…

Echt even tijd voor jezelf en een week die in het teken staat van je eigen ontwikkeling; alle ruimte voor jouw stem. In de week van 13-20 mei 2023 organiseren wij een zangweek in Zuid-Frankrijk en JIJ kunt daarbij zijn!

Ja, ik ben enthousiast!

Zangweek in Zuid-Frankrijk

In de week van 11 – 18 juni ’22 kun jij je laten betoveren door de Zuid-Franse omgeving en ondertussen aan je zangstem werken tijdens onze zangweek.
Met een groep enthousiaste zangers/zangeressen ga je o.a. lekker samen zingen (‘klooster harmony’ 😉 ), meer leren over de werking van je stem, stemzorg, lax vox, ademhaling, de invloed van je houding op je stem en volg je masterclasses. Naast de groepslessen worden er ook individuele zang- en stemlessen ingepland bij een professionele zangcoach en logopediste, zodat je tips en adviezen op maat krijgt.

De ervaring heeft geleerd dat je een schat aan nieuwe zanginformatie en vaardigheden krijgt aangereikt, wat aan het eind van de week een zeer compleet gevoel geeft.

En uiteraard is er tussendoor voldoende tijd om de nieuw vergaarde informatie rustig te verwerken, een boekje te lezen, een duik te nemen in het zwembad of nieuwe contacten op te doen door bijvoorbeeld samen met één van de andere deelnemers een wandeling te maken door de prachtige omgeving.

Als kers op de taart wordt er 5 dagen een waanzinnig 3-gangen diner voor de groep bereid door chefkok Reinout. Deze waardevolle en gezellige momenten maken iedere dag tot een ontspannen einde.

Kortom, dit is een week die je niet wilt missen!

Le Mas Blanc

In een natuurreservaat, op de grens van de Provence en de Cevennes in Zuid Frankrijk staat een voormalig klooster; ‘Le Mas Blanc’.
Deze magische plek bestaat al zo’n 800 jaar en tegenwoordig kun je daar heerlijk tot rust komen; genieten van het geweldige uitzicht, je hoofd leegmaken terwijl je een paar baantjes trekt in het zwembad of een fijne wandeling maken door de waanzinnige natuur.

Een ontspannen bootcamp - werken aan jezelf!

Zingen in Frankrijk

Ongedwongen werken aan je zangstem!

Zingen in Frankrijk

Met veel stem-informatie en direct toepasbare tips naar nog prettiger zingen!

Zingen in Frankrijk

We waren meteen betoverd toen we de auto uitstapten. Dit was iedere kilometer meer dan waard!

Zingen in Frankrijk

Iedereen heeft een andere stem en we komen tijdens het zingen verschillende dingen tegen. Voor niemand zal een zangles er hetzelfde uit zien, omdat iedereen zijn/haar eigen leerdoelen, richting en achtergrond heeft.

Wij zullen je voorzien van zang- en stemtips die echt op jou van toepassing zijn.

Als je meer weet over de werking van je stem en welke onderdelen van je lichaam daarop invloed hebben, dan zul je de gekregen tips en feedback steeds gemakkelijker kunnen toepassen.

Wij zullen je de nodige achtergrondinformatie en gerichte oefeningen geven zodat jij je kennis over dit onderwerp kunt uitbreiden.

De combinatie van individuele zanglessen (waarin je van professionele coaches gerichte feedback krijgt die op jouw stem/lijf van toepassing zijn) en groepszanglessen (waarin je onderdeel bent van een groter geheel) maakt deze cursus compleet.
Er is ruimte voor (zelf)ontwikkeling op meerdere vlakken en sommige onderdelen zijn ook gewoon leuker om in een groep te ervaren!

Als je weet hoe je je stem optimaal kunt verzorgen, dan kun je je stem ook optimaal gebruiken. Het is heel belangrijk om te weten hoe je kunt handelen op momenten dat je stem het wat minder goed doet, wat je kunt doen om dàt juist voor te zijn of waar je op kunt letten in bepaalde situaties.

Zingen en zelfvertrouwen liggen dicht bij elkaar; zingen is een prachtig (en super krachtig!) middel om aan je zelfvertrouwen te werken.

Als je zingt voel je je vrij of juist kwetsbaar, maar dat je dicht bij jezelf blijft als je zingt, dàt staat vast!

Het voordeel van een groep zangers/zangeressen is dat je prachtig meerstemmig kunt zingen. En natuurlijk gaan we dat ook doen!
In deze mooie omgeving mag een knap staaltje samenzang dus niet ontbreken 🙂
Goed voor het groepsgevoel en het zal vast waanzinnig klinken!

Uiteraard is er ook voldoende tijd om alle informatie en indrukken even te verwerken. Want deze zangweek moet naast leerzaam en inspirerend ook lekker ontspannen zijn. Voor de één werkt dat het beste met een boekje aan het zwembad en voor de ander is dat lekker kletsen met de andere deelnemers, bijvoorbeeld tijdens een wandeling door de prachtige omgeving.

Super leerzaam is het om tijdens een Masterclass tips & trucs te vergaren. Hierin is zowel ruimte voor degene die graag de uitdaging aangaat om gecoacht te worden voor de groep, als voor degene die liever als publiek meekijkt en waar nodig feedback geeft.

Zo leer je van elkaar en van de ervaring om voor een groep te zingen.

Twijfel je over de kwaliteit van je stem of heb je wel eens last van stemproblemen? Dan is het mogelijk om een logopedisch stemonderzoek af te laten nemen.

Je kunt dan gericht stemadvies ontvangen en we kunnen er tijdens de zangweek rekening mee houden om de stem- en zangtips zoveel mogelijk op maat aan te bieden.

Deze zangweek is bedoeld voor zangers en zangeressen van 21 jaar en ouder.
Het is niet nodig om bepaalde zangervaring te bezitten, maar het mag uiteraard wel!

We zijn op zoek naar mensen die van zingen houden en graag meer willen leren over de stem in het algemeen maar natuurlijk ook over hun eigen stem en wat ze daar nog meer uit kunnen halen.

Misschien wil jij jezelf graag beter ontwikkelen op zanggebied. Maar deze zangweek is ook een perfect middel om aan jezelf te werken of aan je zelfvertrouwen te bouwen. Je mag deze zangweek ook zien als uitdaging, bijvoorbeeld omdat je in je eentje naar Zuid-Frankrijk gaat! Of misschien wil je dit juist samen met je vriendin doen.

Wat je doelen ook zijn, wij hopen dat je mee gaat!

Nadat je je hebt ingeschreven ontvang je een bevestigingsmail en zullen de mensen van ‘Le Mas Blanc’ contact met je opnemen.

Tijdens de zangweek verblijven we op een prachtige locatie. Er is hier vooral veel ruimte, een waanzinnig uitzicht, rust, een zwembad en een ruime keuze aan verschillende appartementen in het voormalige klooster.

Samen met de eigenaar, Jolanda de Rooij, kun je voor je verblijf en eventuele wensen afstemmen. Er zijn verschillende mogelijkheden qua appartement; je kunt bijvoorbeeld  met 2 personen op een kamer of een appartement voor jezelf boeken. Daar zijn verschillende kosten aan verbonden en Jolanda kan je daar alles over vertellen.

Omdat iedereen een andere voorkeur voor reizen heeft, hebben we de reis buiten het pakket gelaten. Je bent dus vrij om zelf te kiezen hoe je naar ‘Le Mas Blanc’ reist en hoe lang je daar over wilt doen. Kies jij voor het vliegtuig, de trein of ga je liever met de auto?
Of wie weet kun je de reis met één van de andere deelnemers ondernemen.

Tijdens de vorige Zangweek hebben we een groepsapp opgestart waaruit diverse afspraken voor samen reizen zijn voortgekomen!

Voor de cursus betaal je €454,- (incl. btw). Dit zijn de kosten voor de hele week training, inclusief eventuele materialen.

De goedkoopste mogelijkheid om te overnachten bij ‘Le Mas Blanc’ is om een 2-persoons kamer te delen met een mede-cursist. Daarbij worden 5 diners*, eindschoonmaak en administratiekosten opgeteld en dan betaal je €295,-.

Heb je andere wensen qua overnachten, dan is er van alles mogelijk. Jolanda de Rooij van ‘Le Mas Blanc’ kan je alle opties voorleggen zodat jij een goede keuze kunt maken.

*Op 5 van de 7 avonden zal er voor een diner worden gezorgd. Dit geeft je de kans om op de overige 2 avonden bijvoorbeeld uit eten te gaan in de buurt of je eigen boodschappen te doen en te kokkerellen.

Iedere ochtend kan er een bestelling worden gebracht door een bakker uit de buurt en/of je kunt voor de lunch naar de dichtstbijzijnde supermarkt rijden. Deze kosten zijn dus voor jezelf.

Janneke Brakels

Janneke is zangcoach en zangeres. Ze  heeft zang gestudeerd aan het Conservatorium, nadat ze haar Pabo-studie had afgerond. Janneke staat zelf regelmatig op het podium en kan je dus van alles leren over performance/houding en over het gebruik van je stem daarbij. Daarnaast heeft ze jarenlang docenten getraind voor muziekmethode 123Zing en werkt ze momenteel ook veel als model en stemacteur/voice-over.

Samen met Daphnie ontwikkelde Janneke een Stemtraining voor beroepssprekers.

Daphnie Misker

Daphnie is zangcoach èn afgestudeerd als logopediste. Ze weet veel over het gezond gebruiken van de stem; hoe je deze gebruikt als spreekstem of als zangstem. Daphnie is vakdocent stem en zang op de opleiding Logopedie van de Hanzehogeschool. Mocht je stemproblemen ondervinden, dan helpt Daphnie je graag verder.

Samen met Janneke gaf Daphnie diverse Zelfvertrouwentrainingen.
Ook richtten ze samen Het Stemlokaal op waarvoor ze inmiddels al vele stemsessies gaven.

Aanmelden voor Zangweek
    Ben je nou net zo enthousiast geworden als dat wij zijn?

    Dan kun je je hiernaast inschrijven. Je zult dan meer informatie ontvangen. Zodra de betaling rond is, is je aanmelding definitief (Je bent dan verzekerd van één van de 25 beschikbare plekjes).

    Na aanmelding zul je ook bericht ontvangen van Jolanda de Rooij, de contactpersoon van ‘Le Mas Blanc’. Zij zal je op de hoogte brengen van de mogelijkheden qua verblijf en verder met je afstemmen wat voor jou perfect is tijdens deze zangweek.

    Heb je nog vragen aan ons?
    Stuur dan een mailtje naar: info@zanglesgroningen.com